Kaapstad 2011/2: South African Airlines

We gaan naar Kaapstad!
Elk jaar doen we een stedentrip rond kerst en/of nieuwjaar en dat is dit keer niet anders.
Afgelopen zomer zaten we op een terrasje in Barcelona en raakten aan de praat met twee mannen uit Zuid-Afrika. Zij vertelden ons dat ze altijd met de jaarwisseling naar Kaapstad gaan omdat het daar uitbundig gevierd wordt. Vincent en ik hadden het al vaker over een vakantie in Zuid-Afrika gehad, en dit was de druppel: dit jaar gaan we!

Een beetje betaalbare vlucht vinden voor deze periode valt niet mee, het is er hoog zomer in deze tijd en blijkbaar erg populair, hoe dichter bij januari hoe hoger de prijzen.
Onze heenreis gaat vandaag van Schiphol naar Heathrow met British Airways, en daar vandaan met South African Airways naar Kaapstad.

Het verloopt allemaal voorspoedig, zonder problemen met de trein naar Schiphol, zonder vertraging op weg enaar Londen, zelfs niet cirkelen boven Londen maar gelijk landen, en twee uur later (acht uur ’s avonds Engelse tijd) volgens plan zijn we onderweg naar Kaapstad.

Het cabinepersoneel komt een beetje nors over, er kan nauwelijks een glimlach af en je wordt geacht mee te werken aan hun manier van doen. Grote verrassing voor mij was echter het metalen bestek bij de maaltijd, dat is heel lang geleden dat ik dat gehad heb. Het eten was niet bijzonder, maar over de wijnen die we erbij kregen waren we zeer te spreken: een Anura Sirah en Anura Cabernet Sauvignon.

In de moderne Airbus 330 kun je een keus maken uit tientallen films, ik kies voor Cowboys & Aliens (een zes plus) en ga daarna proberen te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *