Sneak Preview: Margin Call

Een grote verzekeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge advocaten dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren (de margin) doorbroken is en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat geheel Wall Street van deze vergiftigde investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke meeting gerealiseerd met het management, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen hun gevaarlijke bezittingen te verkopen. Hun cliënten zullen worden geruïneerd, maar zij kunnen blijven bestaan. Als de nacht vordert wordt het pijnlijk duidelijk dat hun beslissing een domino-effect kan veroorzaken dat consequenties heeft voor de hele wereld.

De film Margin Call krijgt van mij een 6.5, Vincent geeft een 8. Veel zaken bleven mij te vaag, waar werd bijvoorbeeld in gehandeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *