Rondje EHHV-EHTX-EHLE-EHHV

Vluchtnummer 424
Vluchtnummer 425
Het is een weekeinde vol vliegactiviteiten, op Texel is een flyin en op Lelystad wordt de DONAC gehouden, dat zijn de aerobatics wedstrijden waar ik graag aan mee had willen doen, maar dat niet door kon gaan door het akkefietje met de propeller.
John en ik besluiten om vandaag beide evenementen te vereren met een bezoekje van ons. Eerst vlieg ik naar Texel, John naar Lelystad en ik weer naar Hilversum.

Vorig jaar ben ik met Hans Faas naar de flyin op Texel geweest, ik heb het idee dat het toen veel drukker was. Oorzaak zal zeker ook het weer zijn, vandaag is het prachtig, maar gister was het slecht en morgen wordt ook slecht weer verwacht. Ik neem aan dat veel afzeggingen binnen zijn gekomen voor dit weekeinde vanwege het weer. Jammer.
Desondanks een gezellige sfeer en zijn veel bekenden van Hilversum aanwezig.

We eten een uitsmijter in het restaurant en vervolgen dan onze reis naar Lelystad. We moeten eigenlijk nog steeds vluchten van minimaal een uur maken om de motor goed in te draaien, we besluiten om een stukje over de waddeneilanden te vliegen om niet veel te snel in Lelystad te zijn. Vervolgens bleek dat, toen we eenmaal richting zuiden draaiden, er een flinke wind stond vanuit het zuiden zodat we uiteindelijk maar 75 knopen grondsnelheid hadden in plaats van tegen de honderd. We hadden dan ook bijna anderhalf uur nodig om op Lelystad te komen – er in een rechte lijn gelijk naar toe vliegen was slimmer geweest.
Ook bij de aerobatics wedstrijden hadden ze vandaag geluk – een prachtige dag. Gister is niet gevlogen vanwege het weer en vandaag proberen ze het grootste deel van het programma te vliegen zodat ze niet afhankelijk zijn van het weer van morgen.

We blijven niet al te lang en gaan weer richting Hilversum, dit keer het minimaal een uur vliegen aan onze laars lappend. Na 25 minuten staan we alweer aan de grond op onze thuisbasis.

Hieronder staan de triplogs van onze tocht.


Hilversum – Texel (Sietse)

View Larger Map
Texel – Lelystad (John)

View Larger Map


Lelystd – Hilversum (Sietse)

View Larger Map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *