Sneak Preview: Rien à déclarer

Rien à déclarer is de nieuwe komedie van én met Dany Boon, (eerder verantwoordelijk voor de best bezochte film in Frankrijk ooit, Bienvenue chez les Ch’tis) en gaat over twee douanebeambten die begin jaren ’90 te horen krijgen dat hun kleine douanepost op de grens tussen Courquain (Frankrijk) en Koorkin (België) zal verdwijnen. 

De Belg Ruben Vandevoorde (Benoît Poelvoorde – C’est arrivé près de chez vous), overijverige douanier én zelfverklaard francofoob, krijgt tot zijn afgrijzen te horen dat hij samen met de Franse Mathias Ducatel (Dany Boon) de binnenwegen in het grensgebied in de gaten moet gaan houden, op zoek naar drugkoeriers en andere smokkelaars. Wat Ruben echter niet weet is dat Mathias al een jaar een geheime relatie heeft met Rubens zus Louise en haar ten huwelijk heeft gevraagd. Mathias besluit zich volledig in te zetten voor de nieuwe douaneopdracht, om zo Rubens goedkeuring te krijgen voor zijn liefde voor Louise. 

Maar is die liefde wel bestand tegen alle hilarische misverstanden die volgen…?

Rien à Déclarer krijgt een 6.5 – bij tijd en wijle toch erg grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *