Sterrenwacht Sonnenborgh

Een tijdje geleden belde mijn zus op; of ik hun jongens nog voor een nachtje kon huisvesten zodat ze met haar man eens lekker naar de sauna kon. Natuurlijk kon dat geregeld worden. Vincent had enkele weken geleden al geregeld dat we 22 december (gister dus) met zijn allen naar het kerstcircus in Rotterdam zouden gaan; aansluitend blijven de jongens twee nachten slapen.

Gister zijn we naar het benefiet kerstcircus geweest in Ahoy in Rotterdam. Iedereen was mee, zus Janna, zwager Harry, de jongens Maarten, Wouter en Casper, Vincent en ik. De start van de dag was niet al te geweldig, Vincent en ik waren eerst boodschappen wezen doen en bij het naar boven brengen van de waren sneuvelde een fles Sambuca onder bij de lift, en dat terwijl Vincent al snel weg moest en ik opgehaald zou worden. Dus geprobeerd zo snel en goed mogelijk de rommel op te ruimen, maar dat viel niet mee; de Sambuca lucht hangt nog in de hal.

Vincent is ons vooruit gegaan naar Rotterdam zodat hij nog even kon werken; ik ben met de rest meegereden naar Rotterdam.

De voorstelling was hardstikke leuk; twee werkelijk geweldige optredens van Chinese artiesten, een olifantenshow, clowns natuurlijk, en nog veel meer. We zaten eerste rij; dat wil zeggen: bijna vooraan. Sponsoren zaten echt om de ring van het circus, wij zaten vooraan op de tribune. Helaas had dat ook een nadeel: je zit laag, en kan niet alles in de ring goed zien: de ring zelf en de sponsoren zitten een beetje in de weg. De jongens zagen nog wel een voordeel van zo vooraan zitten: wie weet komt een artiest naar je toe, en moet je wat doen. En ja hoor, dat gebeurde ook: Casper werd door een clown uit het publiek gepikt en moest mee de ring in. Casper de clown!

Zoals gebruikelijk als de jongens bij ons zijn gaan we naar McDonalds – maar voor de verandering nu met hun ouders.

Vandaag zijn we met zijn vijven naar sterrenwacht de Sonnenborgh geweest. De Sonnenborgh is tegenwoordig een museum met allerlei aktiviteiten, kinderen kunnen bijvoorbeeld een soort puzzeltocht doen. Ze krijgen een boekje met vragen mee en op de tocht door het museum kun je de antwoorden vinden.

Erg leuk vond ik een koepel waarop de hemel wordt geprojecteerd, je ligt min of meer in een koepeltent waarin je de sterren aan je voorbij ziet trekken. De presentator kon de tijd versnellen en laten zien hoe bijvoorbeeld vanavond de sterrenhemel eruit ziet. Het werd nog leuker toen hij de lijnen van de sterrebeelden erbij tekende zodat je heel makkelijk bijvoorbeeld de grote en kleine beer kon herkennen. En nog een stap verder was dat hij de beelden in zijn volledigheid erbij zette; dan blijkt dat wat wij als grote beer zien (het steelpannetje) de staart en achterkant van de beer is. Erg leuk.

Ik was onder de indruk van wat ze van de sterrenwacht gemaakt hadden, goed gedaan!

Na het bezoek pannenkoeken eten aan de oude gracht, en snel door naar ‘Glowing in the Dark’. De jongens zitten allemaal op handbal en vanavond spelen ze in het donker met blacklight. Iedereen witte shirts aan, reflecterende lijnen op de vloer, bal reflecterend en goals reflecterend gemaakt, en spelen maar! Leuk om te zien, kijk maar eens bij de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *