Weekeind Maastricht

Rond oud en nieuw 2009/2010 was ik standby voor het werk, en het noodlot sloeg toe: problemen op oudjaarsavond, ik moest dus werken. Als beloning voor het werken rond die tijd kreeg ik een pluim die in te wisselen is bij pluimen.nl.
Vincent had rentepunten ontvangen en kon deze inwisselen voor gratis toegang tot Thermae 2000 in Valkenburg, dus misschien wel een leuk idee om mijn pluim in te wisselen voor een hotelovernachting in Maastricht.

Zo gezegd zo gedaan, gister zijn we ondanks de sneeuwtoestanden vertrokken richting zuiden. Onderweg zijn we nog even bij Madhu langs geweest, de jongste telg in de Lorijn familie op dit moment; Madhu is een dochter van Vincent zijn oudste neef en zijn vriendin.

In Maastricht zitten we in Eden Design Hotel, bekend om zijn stijlvolle inrichting. Het hotel en de kamers zijn inderdaad bijzonder, maar ik had er iets meer van verwacht. Wel grappig vind ik het bad en de wastafel die gewoon onderdeel van de kamer zijn en niet in een afgesloten hokje zitten.

We wandelen naar het centrum van Maastricht; er blijkt een ijssculptuurtentoonstelling te zijn. En dat is echt prachtig, het is ongelofelijk wat voor mooie dingen je van ijs kunt maken. Mocht je nog in de gelegenheid zijn om te gaan kijken: doen! Langs de Maas is een winterkermis opgezet – wel een beetje koud in de draaimolen lijkt me met zo’n snijdende wind langs het water.
We eten wat in het prima restaurant  De Livrei.

In het Eden hotel nog even een drankje; ik zie een lekkere whiskey staan en ga ervoor; dat blijkt een glas van 15 euro te worden; later zie ik een fles van dezelfde whiskey voor 19,95.  Tja.
Het wordt sowieso  nog wel een beetje prijzig; ik heb een bon voor een gratis overnachting, maar er komt weekeindtoeslag bij, parkeerplaats en toeslag voor een wat grotere kamer. Al met al toch nog 135 euro kwijt voor een gratis overnachting. Ach, we zijn lekker een weekeindje weg!

Vandaag zijn we over gladde wegen (het sneeuwde) naar Valkenburg gereden. Daarna lekker gebadderen en in de sauna rondhangen van Thermae 2000. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *