Sneak Preview: The American

George Clooney speelt in The American van regisseur Anton Corbijn de beruchte huurmoordenaar Jack. Hij is een meester in zijn vak, maar een klus in Zweden eindigt niet zoals hij van tevoren in gedachten had. Daarop besluit Jack zijn moordenaarsloopbaan te beëindigen. Hij laat zijn contactpersoon weten dat hij nog één klus zal doen en het daarna voor gezien houdt.

De Belgische Mathilde (Thekla Reuten) wordt de laatste opdrachtgever van Jack. In afwachting van de levering van het wapen voor de klus, vestigt hij zich in een gehucht op het Italiaanse platteland. Daar valt hij voor de charmes van de lieftallige Clara en raakt hij bevriend met de lokale priester. Zijn inspanningen om een nieuw, normaal leven te leiden lijken zijn vruchten af te werpen, maar helaas blijkt dat uit het criminele milieu stappen toch moeilijker is dan verwacht.

The American werd geregisseerd door Anton Corbijn. De Nederlander werkte zichzelf van fotograaf op tot regisseur van videoclips. Hij maakte clips van onder anderen U2, Depeche Mode en Bryan Adams. The American is zijn derde film, waarin ook de Nederlandse actrice Thekla Reuten te zien is.

De film The American krijgt een 6.5 – mooi gemaakt maar traag vaag verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *