Istanbul dag 6: Naar huis

We hebben nog een paar uur voor we naar het vliegveld gaan. De laatste keer lopen we richting centrum voor koffie met gebak.

Het weer is een stuk vriendelijker en er is veel straatleven. Overal waar we langs lopen blijken we vrienden te hebben en worden we uitgenodigd de winkel binnen te komen of op het terras te gaan zitten. Jongemannen demonstreren en verkopen overal Spirograph, dat is hier nu kennelijk erg populair; er zijn veel, heel veel, winkeltjes met zoete
waren; overal kun je tapijten kopen. Verder zijn er buurten met thema’s, plotseling zie je straten lang alleen maar schoenen, gereedschap of muziekinstrumenten. Je ziet veel fruitstandjes waar fruit vers voor je wordt geperst, op karretjes worden kastanjes gepoft en verkocht.
Arme mensen proberen je papieren zakdoekjes te verkopen of staan met een weegschaal op de stoep (een confrontatie die we nu nog niet aan durven). Een enkeling bedelt.

Jammer dat het mooie weer pas in de laatse twee uur van onze vakantie komt…

De terugreis was op tijd en geen bijzonderheden (geen Afrikaan aan boord met poeder op zijn benen en een spuit met chemicaliĆ«n); half negen ’s avonds zijn we weer thuis.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15586546_CjtqN&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]