Sneak Preview: The Men Who Stare At Goats

Journalist Bob Wilton (McGregor) krijgt zowat het mafste verhaal van zijn leven te horen als hij Lyn Cassady (Clooney) ontmoet. Deze vreemde vogel beweert lid te zijn van een geheime legerdivisie die zich bezighoudt met paranormale activiteiten. Wilton denkt dat Cassady’s verhaal te mooi is om waar te zijn, maar als deze soldaat hem meesleept naar het hoofdkwartier van het First Earth Battalion weet de reporter niet wat hem overkomt: hij treft een stel uiterst excentrieke soldaten die ervan overtuigd zijn dat ze zichzelf met de juiste training de meest bizarre vaardigheden aan kunnen leren: zo denken zij zichzelf onzichtbaar te kunnen maken en denken ze door muren heen te kunnen lopen. Het meest gestoorde idee van het First Earth Battalion is wel dat zij denken geiten te kunnen laten ontploffen door maar lang genoeg naar ze te kijken! En daar komt dus de titel van de film vandaan. De soldaten van First Earth Battalion denken dat zij de War on Terror makkelijk zullen winnen wanneer zij deze vaardigheden eenmaal beheersen.

Het First Earth Battalion wordt aangevoerd door Bill Django, een rol waarin Jeff Bridges zich weer helemaal mag laten gaan. Django roept dan ook herinneringen op aan Bridge’s beroemde personage Jeffrey “The Dude” Lebowski.

Het krankzinnige verhaal van ‘The Men Who Stare At Goats’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Ronson. Deze beweert dat toch zeker 60% van zijn boek waargebeurd is, waaronder het feit dat het Amerikaanse leger echt dacht geiten te kunnen laten exploderen door ze aan te kijken.

Is wel grappig, een zes en een half.