Sneak Preview: Terug naar de Kust

Nadat Maria (Linda de Mol) een abortus heeft laten plegen en de relatie met haar partner verbroken heeft begint zij dreigementen te ontvangen. Het begint met geheimzinnige briefjes met daarop onheilspellende teksten, maar de bedreigingen worden nageleefd wanneer haar huis in de brand gezet wordt. De eerste verdachte is Maria’s ex, maar die beweert bij hoog en laag dat hij hier niets mee te maken heeft. Om een beetje bij te komen zoekt Maria onderdak bij haar zus Ans (Schluter), die nog steeds in het huis aan de kust woont waar de beide dochters zijn opgegroeid. Hier komen echter allerlei herinneringen aan hun moeder Petra bij Maria boven. Deze moeder was mentaal bepaald niet in orde, en Ans begint Maria er openlijk van te verdenken dat zij ze net als hun moeder destijds niet allemaal op een rijtje heeft.

Terug naar de Kust is een uistekende nederlandse film. Linda de Mol speelt de hoofdrol en doet dat, ondanks negatieve verwachtingen vooraf, prima. Het verhaal is ook goed en spannend. Een 8!