U2 in Gelsenkirchen

Het was niet gelukt kaartjes te bemachtigen voor U2 in de ArenA maar dankzij collega Marcel lukte dat wel voor Gelsenkirchen in Duitsland. Het is niet eens al te ver weg, ongeveer 175 kilometer.

Marcel had een strak plan opgesteld met als doel een plekje te bemachtigen in de binnenring waar voor 3000 man plek is. Die het eerst komt die het eerst maalt.

Rond negen uur zaten we in de auto en al voor twaaf uur zaten we in de rij. Het zag er goed uit, we moeten makkelijk binnen de drieduizend kunnen vallen.
Half vijf gaat de poort open en ik verbaas me over hoe het gaat: niks fouilleren, niks security check, niks streepjescode op de toegangskaarten scannen. Naar binnen en rennen naar de binnenring en dat lukt probleemloos.

Stipt half acht begint Snow Patrol en die spelen een uitstekende set, alleen staat het geluid wel erg hard en vervormt met name stemgeluid heel erg. Jammer.

Kwart over negen begint U2 met hetzelfde geluidsprobleem. Eerst een paar voor mij onbekende nummers maar al gauw klinken de nieuwe en oude hits door het stadion. Dieptepunt is toch echt de video van Tutu, maar verder een prima show op het 360 graden ronde toneel met de enorme ‘spin’ boven het podium.

Het was een goed concert, ondanks het geluid en de wat beperkte visuele show.
Toch vind ik een dance feest leuker.

Een gedachte over “U2 in Gelsenkirchen

  1. Pingback: Coldplay in Goffertpark 09/09/09 | Sietse's blog

Reacties zijn gesloten.