Extra lens voor de Sony Alpha 350

Zoals het veel digitale spiegelreflexcamerabezitters overkomt ben ik gestaag een lenzenverzameling aan het aanleggen. Toen ik mijn Sony Alpha 350 kocht had ik maar 1 lens: de 18-250mm. Dat is een flink bereik, van relatief wijd (18mm) naar flink ingezoomd (250mm). In de tussentijd heb ik nog twee lenzen gekocht voor slecht-licht omstandigheden (28mm F2.8 en 50mm F1.4), bijvoorbeeld als ik foto’s wil maken van Vincent met een van zijn koren in een slecht verlichte kerk of zo.

Toen ik vorig jaar in Reno, Amerika was bij de airraces bleek dat 250mm niet lang genoeg was; ik kon niet ver genoeg inzoomen. Door collega Michiel werd ik gewezen op een lens die op Marktplaats werd aangeboden: de Minolta 100-400APO. Ik heb een bod uitgebracht, en gister de lens gekocht en opgehaald. Hij is dus tweedehands, maar ziet er nog uitstekend uit.

Minolta is de voorloper van de Sony Alpha reeks, de lenzen van Minolta passen nog gewoon op de Sony’s. 400mm ingezoomd is wel een heel eind, en dat betekent dat je ook erg gevoelig bent voor bewegingen; het is wel wennen om met deze lens foto’s te maken. Maar ze worden wel mooi! Kijk maar eens op deze galerij met foto’s die ik op de vliegclub gemaakt heb.