Sneak Preview: The Boat That Rocked

Wanneer Carl van school wordt geschopt, stuurt zijn moeder hem naar zijn peetvader Quentin, die tevens de baas is van Radio Rock, een piratenzendschip op de Noordzee. Al snel voelt hij zich helemaal thuis tussen het bonte stel DJ’s, voor wie de liefde voor rock ’n roll de alles verbindende factor is.Intussen ergert de regering zich groen en geel aan de enorme populariteit van de piratenzender. Aan hun vrije opvattingen over seks, drugs en de in hun ogen hysterische rock ‘n roll muziek moet een eind worden gemaakt. Minister Dormandy wil de wetsovertreders hard aanpakken. In een tijd waarin alles onderdrukt wordt dat naar jeugdige uitbundigheid riekt, grijpt Dormandy de kans om politiek te scoren. Al snel lukt het hem er een wet doorheen te drukken waarmee hij de piraten kan aanpakken. Nu Radio Rock ten onder dreigt te gaan, slaan de fans de handen ineen en zetten met tientallen schepen een heroïsche actie op touw om hun helden te redden.

The Boat That Rocked is een grappige, leuke film met muziek uit mijn jeugd. Het kijken zeker waard.