OV-fiets

Vincent en ik wonen nu ruim vier jaar in Utrecht op loopafstand van het centraal station. Sinds we hier wonen krijg ik steeds meer waardering voor de trein; het is dan ook erg dicht bij ons huis en vaak moet ik ergens zijn dat op loopafstand van een station ligt. Geen files, en je hoeft niet te blazen, ideaal.

Maar er zijn plekken waar ik wel eens moet zijn waar de trein niet voor de deur stopt. Daar heeft de NS wat op gevonden: de OV-fiets. Je hebt er enig fatsoenlijk weer voor nodig, maar verder erg handig.

Vandaag was weer zo’n dag voor de OV-fiets: er was een reunie van een bedrijf waar ik voor gewerkt heb in Zoetermeer, maar niet op loopafstand van het station. OV-fiets huren, kwartiertje fietsen en klaar. Heerlijk.
En de reunie was erg gezellig; met de auto had ik niet terug gemogen.