Rotterdam Experience

Mijn neefjes Maarten, Wouter en Casper zijn weer een nacht en een dag bij ons op bezoek. Gisteravond heb ik ze opgehaald bij mijn zus en zwager, en hebben we Vincent van de trein gehaald, gevolgd door een traditionele MacDonalds.

Voor vandaag had Vincent een dagje Rotterdam bedacht: Rotterdam Port Experience, daarna een tocht met de Pannenkoekenboot.

De Rotterdam Port Experience is een interactieve tentoonstelling over de havens in Rotterdam; het is een tentoonstelling op een vrij klein oppervlak onder de Willemsbrug, maar door de opbouw en goed doordachte illusies heb je het idee in een enorm complex te zijn. De interactieve zaken eisten alle aandacht van de jongens op, je kunt onder andere een reddingsboot en een watertaxi besturen. Daarnaast krijg je veel informatie over de havens.

Vanaf de Willemsbrug zijn we wandelend naar de Pannenkoekenboot gegaan. We hebben twee en een half uur lang door de haven gevaren, en mochten onbeperkt pannenkoeken eten…

De jongens, en wij, hebben ons vandaag uitstekend vermaakt; aanrader!