Voorlichtingsavond nieuw stationsgebied

Het stationsgebied, inclusief Vredenburg, gaat de komende jaren flink op de schop. Er komt een nieuw trein/tram/busstation, een nieuw muziekcentrum, de Catharijnesingel bij de Mariaplaats wordt weer water in plaats van asfalt, en nog veel meer.

Vanavond werd voorlichting gegeven over de verbouwing van het station (OV-terminal genaamd), dit omdat er vergunningen moeten komen om een en ander te veranderen in de omgeving; tot eind deze maand kan bezwaar gemaakt worden.
Uit de zaal kwamen voornamelijk vragen van direct omwonenden: hoeveel geluidsoverlast gaan ze krijgen? Het antwoord was niet echt duidelijk; ja er komt wat overlast, maar hoeveel…

Wat ik erg leuk vond was dat een goede indruk gegeven werd over hoe het allemaal zou moeten gaan worden (er kan nog wel wat veranderen in de plannen).
Veel in formatie is te vinden op https://www.cu2030.nl (zie je in 2030); als je geintereseerd bent wat er allemaal te gebeuren staat dan moet je die site regelmatig raadplegen.

Hier vind je alle projecten; er is ook 3d video over hoe de nieuwe OV terminal (bus/tram/treinstation) eruit komt te zien.

Er lag ook een zelfbouw maquette van de OV-terminal; zodra die af is zal ik wat foto’s laten zien.