Vliegen: DONAC gewonnen!

Vluchtnummer 300
Vluchtnummer 301

Gisteren was het zover, de DONAC (Dutch Open National Aerobatics Championship, georganiseerd door VINK) wedstrijden werden gehouden en ik deed mee in de beginnersklasse. De sequence die ik moest vliegen is al een half jaar bekend, maar ik ben pas twee weken geleden begonnen met oefenen. Het ging om de volgende figuren: 45 graden lijn omhoog; spin; half cuban eight (3/4 loop, daarna vliegtuig omdraaien zodat je niet meer op de kop vliegt), volledige loop, 180 graden bocht en een aileron roll (volledige rol om de lengteas). Op de grond zat een 4-koppige jury de verrichtingen te bekijken en deelde punten uit; degene met het hoogste aantal punten wint.

Er waren 4 personen die in de beginnersklasse meededen. Normaliter moeten de beginners hun sequence op zaterdag en op zondag vertonen, maar omdat vandaag het weer slechter dreigde te worden besloot de wedstrijdleiding om de beginners gisteren 2x te laten vliegen. En daar waren we niet rauwig om, dat betekende dat we vandaag konden uitslapen!

Bij mijn eerste vlucht ging de spin niet helemaal lekker, ik stopte te vroeg, en moest bijdraaien. De tweede ging beter, maar was ik niet tevreden over de half cuban eight; de andere 3 wisten dat ze ook fouten gemaakt hadden. Gisteren werd de uitslag niet bekend gemaakt, dat gebeurde vanavond pas.

En jawel: ik werd KAMPIOEN van de beginners!!! Mijn instructeur Sebo had continu al geroepen dat ik zou gaan winnen en dat gebeurde dus ook nog. Heerlijk.

Uiteraard waren wij niet de enigen die vlogen, ook de andere klassen (sportsmen, intermediate en advanced) lieten hun kunsten aan de jury zien. Zij moesten gisteren en vandaag aan de bak.