Vliegen: Aerobatics

Sinds 28 maart heb ik niks mee geschreven over vliegen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet gevlogen heb. Op 28 maart zat ik op vlucht nummer 280, nu (11 augustus) zit ik op nummer 294.
In de tussenliggende periode heb ik flink wat aerobatics solo en met Sebo gevlogen; daarnaast heb ik het “12e uur” met Sebo gevlogen voor mijn brevetverlenging, en een paar keer geland op het IJsselmeer (zie blog entry van 21 juli 2007). Gister ben ik nog naar Teuge gevlogen met de PH-MBW om een piloot te brengen naar de para-kist die daar gerepareerd is.

Vandaag dus vlucht nummer 294; er moet een besluit komen: over 2 weken zijn aerobatics kampioenschappen en de vraag is: ga ik meedoen of niet! Er zijn 4 klassen: Beginners, Sportsmen, Intermediate en Advanced, ik ga dan meedoen met de Beginners.
Ik vlieg vandaag met Sebo, en op de grond nemen we eerst de sequence door; vervolgens de lucht in. Het gaat prima, Sebo is erg tevreden en zegt: MEEDOEN! Ik wacht nog even af, ik wil eerst zelf nog een keer oefenen om te kijken hoe het gaat zonder instructeur.