Roze stadswandeling

Het Midzomergrachtfestival is weer in Utrecht; het is een jaarlijks “eigentijds homocultureel evenement waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is”. Een week lang zijn er dan allerlei evenementen in de de stad.

Vincent had gezien dat er vandaag een roze stadswandeling zou plaats vinden; het leek ons leuk om daarin mee te wandelen en iets van de roze geschiedenis van onze stad op te snuiven.

Bij de verzamelplek was het onverwacht druk, de organisatie was blij geweest met een opkomst van 20 pesonen – het waren er uiteindelijk tussen de 70 en 80!
De wandeling leidde langs enkele markante punten in de stad, ik heb in ieder geval een hoop nieuwe dingen gezien, zoals het mannetje achter de Dom.

Na de wandeling was er nog een borrel bij het COC; daar ontmoetten we nog twee jongens (waarvan Vincent er -uiteraard- een kende) met wie we gezellig nog even wat gedronken hebben bij Chueca, en heerlijk gegeten hebben aan de Oude gracht bij een Thais/Indonesisch restaurant.