Tiësto in de baggagehal op Schiphol

Enkele weken geleden kreeg ik een email van Tiësto.com waarin stond dat de dag erna de kaartverkoop zou beginnen voor een geheim concert op 16 maart 2007. Lokatie, tijdsduur en doel van het concert was onbekend, die zouden enkele dagen voor het concert bekend gemaakt worden.
Dus ik de volgende dag om 10:00 achter de computer om kaartjes te bemachtigen en dat is gelukt!

Afgelopen maandag werd een en ander bekend gemaakt: het concert vindt plaats in de nieuwe baggagehal van Schiphol; het is de aftrap van zijn nieuwe wereldtournee ‘Elements of Life’, en gaat 4 uur duren.

Ondanks dat de nieuwe CD van Tiësto nog niet uit was, was hij wel te vinden op internet. Het is een relatief softe CD, en ik bereidde me dan ook voor op een soft concert.

Vanavond dus met Vincent naar Schiphol afgereisd. De zaal ging om 21:00 open, wij waren rond half 10 aanwezig. Stipt tien uur begon het voorprogramma met zangeres Jes; als altijd begon Tiësto te laat me zijn zet; iets na elf uur begon het. En het was goed, echt goed! Absoluut niet wat ik verwachtte (een softe Tiësto), maar lekkere stevige dansmuziek, onder andere enkele stevige remixes van een paar oude nummers van hemzelf. En natuurlijk echte fans onder elkaar (2400 mensen) want alleen degenen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van Tiësto wisten van dit concert.
Op Flickr staan nog wat leuke foto’s.

Op 31 mei, 1 en 2 juni staat hij weer in de Gelredome, ik zal zeker bij één van deze drie concerten aanwezig zijn!