Weissensee: voorbereidingen (2)

Bij de Vechtse Banen kun je schaatsen kopen en huren. Janna heeft schaatsen getest, en in de dweilpauze gelijk gekocht. Ze lijken op degene die op het plaatje rechts staan – een soort sneeuwschoenen met afneembare ijzers eronder. Ze bevallen haar uitstekend, en dat is ook duidelijk in de schaatsprestaties te merken.

Ik heb 2 paar schaatsen geprobeerd – schaatsen met half-hoge schoenen in het uur voor het dweilen, en schaatsen met hoge schoenen na de dweilpauze. Die laatste bevielen me uitstekend – goede steun aan mijn (slappe) enkels en ik hoefde de veters niet strak aan te trekken. Dus geen pijnlijke voeten!
Volgende week ga ik ze kopen.

Dit keer hebben we zo’n 2 uur geschaatst, en dat ging prima. Natuurlijk zijn de omstandigheden hier wel heel anders dan op de Weissensee – daar kon het wel eens koud zijn en hard waaien. Op de Vechtse banen was het 8 graden boven nul, en omdat de baan overkapt is heb je helemaal geen last van de wind…