Vliegen: aerobatics les 8 en checkout MBW

Vluchtnummer 272
Vluchtnummer 273

Alweer 2 vluchten op één dag: eerst met Sebo aerobics op de PH-JEJ, daarna een check-out op de PH-MBW met Ben.

Sebo zette me enigszins onder druk door mij een aantal figuren achter elkaar te laten doen. En dat ging nou eens een keer niet goed: na een loop moest ik een barrel roll doen; ik had teweinig tijd om na te denken over de roll, en die voerde ik dus verkeerd uit. Dat werd dus totaal geen roll, en ‘viel’ ik uit de figuur.
Verder begonnen met een nieuw figuur: de hammer turn. Die doe je door eerst recht omhoog te aan, en zodra de snelheid onder 40 knopen komt het vliegtuig omkeren en recht naar beneden. Zodra er weer snelheid is moet het vliegtuig weer horizontaal getrokken worden.

Vervolgens naar Hilversum om daar uit te checken op de PH-MBW. Dit vliegtuig is bijna gelijk aan de PH-JEJ waar ik les op heb; het heeft alleen 20 pk minder (160 ipv 180). Na deze check-out mag ik ook solo op deze kist vliegen; als ik een keer met een van de eigenaren (Hans en Max) mee ben geweest mag ik ook solo aerobatics op deze kist.
Voordeel van de MBW is dat hij op Hilversum staat – veel dichterbij dus, en dat hij een stuk goedkoper is dan de JEJ.
Ben (de instructeur) vond dat ik het goed deed, en ik ben nu dus ook los op de PH-MBW.