Vliegen: aerobatics les 7

Vluchtnummer 270
Vluchtnummer 271

Alweer een les; geen nieuwe dingen maar vooral herhalen: stijle bochten, wing-overs, barrel rolls, loops, en spins.
Ik had er niet op gerekend, maar aan het eind van de les zei Sebo het weer: ga die oefeningen maar alleen doen!

Dit werd dus mijn 2e solo aerobatics met als nieuwe elementen de loop en de spin. De loop had ik naar mijn eigen gevoel goed in de klauwen, maar de spin twijfelde ik, vóór de les, zelf over. Je moet bij het uitvoeren van de spin tellen hoeveel slagen je doet; na 1 of anderhalve slag moest ik dan de machine uit de spin halen, maar ik had erg veel moeite met het tellen van de slagen, de wereld draait zo vreemd onder je door.
Maar tijdens de les ging het plotseling goed, en Sebo stuurde me in mijn solo naar 3500 voet voor een spin van 1 slag. En dat ging uitstekend, na iets meer dan 1 slag was ik uit de spin en ik had slechts 700 voet verloren.
Ook de andere oefeningen gingen prima, op één mislukte barrel roll na…

Weer een mijlpaal bereikt!