Polen 2006: Dag 1

Een van de koren waar Vincent in zingt is Panchanter. Het koor bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd met 3 concerten in Wroclaw in Polen, op donderdag (hemelvaart), vrijdag en zaterdag. Aanhang mag mee met de reis, en dat laat ik uiteraard niet schieten.

Vandaag is een reisdag – we reizen met de auto van Reinilde; ook de zus van Reinilde, Veronique, rijdt mee, dus ik zit met 3 zo nu en dan zingende koorleden in de auto.

Veronique was gisteravond al bij ons aangekomen. Reinilde stond tegen achten voor de deur, en na een kopje koffie zaten we om twintig over acht in de auto voor de tocht van zo’n 1000 kilometer.
Na twee tussenstops in Duitsland (waar we prompt andere koorleden tegen het lijf liepen) kwamen we in Polen aan, en was er nog 200 kilometer te gaan tot aan Wroclaw over een vreselijke hobbelweg. Tweederde van dat traject is ondertussen (met europees geld) opgeknapt, de rest wordt aan gewerkt; het moet toch echt een drama geweest zijn toen over de hele lengte die hobbelweg genomen moest worden.

Om kwart voor acht ’s avonds waren we in ons hotel Orbis Wroclaw. Tot ieders verrassing, ook de organisatie, was er eten geregeld in het restaurant van het hotel.

Na het eten, wat Zloty’s uit de muur trekken, en een paar vodka’s was het bedtijd.