Sensanitas

Een goede vriend van Vincent gaat in het ketelhuis van de oud-Van Nelle fabriek in Rotterdam een sauna/gezondheid/huidkliniek, Sensanitas, bouwen. In de fabriek werd vroeger koffie en tabak gemaakt; tegenwoordig is het in gebruik door allerlei bedrijven die iets met ontwerpen te maken hebben.

Het ketelhuis, vroeger in gebruik voor de energievoorziening van de hele fabriek, wordt van binnen voor een groot deel verbouwd, met behoud van veel karakteristieke zaken van het ketelhuis. Aan de buitenkant verandert helemaal niets.

Vandaag was de start van de uitgifte van obligaties voor de verbouw van het ketelhuis. Genodigden werden ontvangen in de Tearoom – een koepel op de fabriek met een schitterend uitzicht over Rotterdam. Daarna volgde een rondleiding door de fabriek, en uiteraard een bezichtiging van het nu nog originele ketelhuis.

We hebben de dag afgesloten met een bezoek aan de sauna Groenoord in Schiedam.