Thailand 2006: Dag 21

We zijn duidelijk niet op een binnenlandse vlucht, het is weer in de rij staan. Toen we klaar waren met inchecken bleken we plotseling nog 500 bath per persoon te moeten betalen aan luchthavenbelasting. Dat hadden we nog net, maar dat betekende wel dat we verder niks meer konden kopen.

Bij de douane word je weer op de foto gezet (gebeurde op de heenreis ook), er wordt flink gestempeld en handtekeningen gezet, en uiteindelijk door naar de gate.

Ik ben dood- en doodmoe, maar slapen zit er nog even niet in. In het vliegtuig krijgen we eerst nog wat drinken en eten, en dan eindelijk slapen.
Halverwege de nacht werd plotseling omgeroepen dat het een ‘non-smoking flight’ – het rook naar sigarettenlucht. Kennelijk zat iemand op de wc te roken.

Na zo’n elf en een half uur vliegen stonden we tegen 9 uur in de ochtend weer op Nederlandse bodem. Voor het eerst maakte ik mee dat er een paspoortcontrole direct aan het eind van de slurf was; dat gaf nogal wat vertraging. Maar verder liep de reis naar huis met trein en taxi prima.

Post uitzoeken, koffers uitpakken, wasmachine aan de gang helpen en foto’s op internet zetten.

Dit is de laatste dag van de vakantie, en de traditie van een singha blijft ook vandaag in ere: Vincent heeft hier flesjes Singha gekocht! Smaakt nog steeds prima!
’s avonds een kaasfondue gemaakt door Vincent, de afsluiting van een perfecte vakantie.

Morgen allebei weer aan het werk…