De Kift: Vier voor vier

Jeroen Manders, een vriend van Vincent uit zijn studietijd, gaat optreden in Utrecht, en wel in Tivoli De Helling (er is ook een Tivoli aan de Oude Gracht, dat is een andere). We besloten ernaar toe te gaan, al hadden we werkelijk geen idee wat we konden verwachten – niet van het optreden, en niet van de zaal.

Tivoli is een gezellig klein zaaltje met een podium en alleen maar staanplaatsen voor ik schat zo’n 150 mensen. De zaal wordt onder andere gebruikt voor kleinschalige pop-optredens.

Wij waren er voor een voorstelling van de groep De Kift die de opera Vier voor vier ten tonele brachten. Eigenlijk is Jeroen Manders geen onderdeel van De Kift, maar hij doet wel mee met deze voorstelling.
De voorstelling was, uhm, apart. Inderdaad moderne opera-achtige muziek en zang. Er zat een Nederlandstalig verhaal in, maar helaas kon ik dat niet al te goed volgen. Dat wat ik kon verstaan waren bij tijd en wijle wel erg vreemde en soms grappige teksten.
Duidelijk een voorstelling in de categorie: hardstikke leuk om een keer mee te maken, maar voor mij geen wekelijkse kost…