Vliegen: Seppe / Rotterdam havens

Vluchtnummer 257
Vluchtnummer 258

Twee weken geleden zouden Vincent Gorka en ik een vlucht maken, maar dat ging helaas niet door omdat er dikke mist was en het er niet op leek dat dat snel op zou trekken. We hebben toen een nieuwe afspraak voor vandaag gemaakt.

Het weer werkte mee, en om 9:00 stonden we op het vliegveld.
Vincent wilde graag zelf piloot worden, en was dus zeer geinteresseerd in alles wat met vliegen te maken heeft. Vandaar dat ik een briefing van dik een uur gedaan heb.
Vervolgens hebben we de kist uit de hangar gehaald en helemaal gecheckd. Daarna zijn we naar de benzinepomp getaxied en hebben we getankt.
Eenmaal in de lucht viel het zicht toch wat tegen, er was nogal wat nevel. Maar dat kon Vincent niet deren, hij vond dat hij heel veel kon zien.

Op Seppe hebben we wat gegeten in het clubhuis van de Vliegclub Seppe, daarna onderweg naar Rotterdam om via de havens aan de Nieuwe Waterweg richting zee te vliegen.
We hadden nog een klein oponthoud bij de Euromast: we moesten 2x een rondje maken om voorrang te geven aan een groot vliegtuig dat ging landen.

Langs de kust en ten noorden van Amsterdam heeft Vincent gevlogen. Met name langs de kust ging dat uitstekend, maar ten noorden van Amsterdam ging het mis: hij keek meer uit het zijraam dan naar voren, en dat leverde wat onbedoelde bochten op.
Ondertussen was de lucht ook opgeklaard, en konden we nu echt ver kijken.

Vincent zou graag piloot willen worden, maar bij hem is diabetes vastgesteld, en met zijn vorm van diabetes mag je geen piloot worden. Helaas, helaas!