Zelf-vliegend naar Cannes (1)

Vandaag was de eerste dag van het avontuur Hilversum – Cannes!
Vincent en ik zijn vanmiddag vanaf Hilversum vertrokken richting Zuid-Frankrijk. De trip gaan we in 3 dagen volbrengen; deze eerste dag gaan we naar Maastricht (EHHV – EHBK).

De vlucht verliep prima. het enige enerverende was dat we min of meer gelijktijdig met een andere kist op punt Bravo bij Maastricht aankwamen. Die ander was net eerder, en die hebben we nooit gezien tot vlak voor zijn landing. De toren wist dat we vlak bijelkaar zaten, en hield ons uitstekend uitelkaar.

Een van de redenen om al in Maastricht te stoppen is dat nu het Preuvenemint plaats vindt op het Vrijthof. Dat is een evenement waarbij restaurants in en rond Maastricht hun kunsten kunnen vertonen. Bezoekers kunnen dan die kunsten proeven.

Het eten op het preuvenemint smaakte ons uitstekend, maar toch zijn we met gemengde gevoelens weer richting hotel getogen. Het eten is er erg duur: je betaalt met lappen a 1.60 per lap. Een klein hapje kost je al snel 3 a 5 lappen, en dan loopt het snel op.
Verder had ik wat moeite met de muziek op het terrein. Het deed me erg denken aan carnaval, en die muziek is nou niet echt mijn favouriete genre. En je kon er niet omheen: overal hingen luidsprekers.

Maar desondanks hebben we vandaag een heerlijke dag gehad!