Vliegen: Hoogeveen/Ameland

Vluchtnummer 235
Vluchtnummer 236

Op de grond leek het zulk mooi weer – maar helaas, eenmaal in de lucht was het een grote grijze massa.
Maar dat deerde mij en John niet; we zijn lekker een dagje wezen vliegen!

De kist wilde niet echt geweldig starten, dus de monteur er voor de veiligheid maar bij geroepen. En die had de kist natuurlijk binnen een paar tellen aan de gang.
Ik heb het eerste been naar Hoogeveen gevlogen, daar was ik nog nooit geweest.
Na de lunch vloog John naar Ameland waarna ik de yoke weer overnam voor de reis terug naar Hilversum.

Op de terugweg zijn we een stuk over het Ijsselmeer gevlogen. Doordat het zo grijs was, was de horizon nauwelijks zichtbaar. Ik heb daar maar een soort blindvliegoefening van gemaakt – alleen op instrumenten vliegen. John keek naar buiten om te kijken of we geen andere vliegtuigen uit de lucht zouden vliegen. Ging redelijk goed, nog niet verleerd dus.