EK Schaatsen

Dit weekeinde werd het europees kampioenschap schaatsen gehouden in Thialf, Heerenveen. Samen met een groep anderen ben ik ernaar toe geweest – vanuit Rotterdam met de trein.

In de trein zijn we geschminkt in allerlei vlaggen. Gaandeweg de rit werd de trein bonter en bonter gekleurd – door ons maar ook door andere Thialf-gangers.

Eenmaal binnen bleek dat we eigenlijk al te laat waren, het was lastig een plekje te vinden waar we nog wat konden zien. Maar na de eerste dweilpauze konden we al een paar treden naar beneden, en hadden we een prachtig zicht op de baan. Zie ook de foto-impressie.

Vincent is erg fanatiek als toeschouwer schaatsen – hij schrijft alle tussenstanden op, en is in staat allerlei zaken te voorspellen (records bijvoorbeeld) nog voordat de stadionspeaker of verslaggever zoiets doorgeeft.

Al met al een heerlijke, gezelige, en bij tijden ook spannende schaatsdag!