Thermae 2000

Via Airmiles had ik 2 kaartjes geregeld voor Thermae 2000[/url; vandaag was het tijd om ze te gebruiken. Met zijn 4en (Peter, Geertjan, Vincent en ik) togen we naar Valkenburg in het verre zuiden van het land.
Daar hebben we genoten van de thermale zwembaden en het saunalandschap.

Opvallend was de ‘aufguss’ in de buitensauna. In een half uur tijd word je ongeveer gaar gekookt doordat iemand steeds meer water op de kachel gooit en met een handdoek de hete dampen door de sauna heen wervelt.
Tussendoor kun je jezelf dan afkoelen met ijsklontjes.

Na de sauna en de hele rit terug naar Amstelveen hebben we gegeten in het restaurant Korea – zoals de naam al zegt een Koreaans restaurant.
Het eten was uitstekend, werkelijk een aanrader! Grappig detail was dat we een gasbrandertje op tafel kregen waarop het eten voor onze neus werd klaar gemaakt, en dat werd gebruikt om het eten warm te houden.

Het restaurant zit aan de Van Boshuizenstraat in Amsterdam op de grens van Amsterdam en Amstelveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *