Film: Fahrenheit 9/11

Vincent en ik wilden de film Fahrenheit 9/11 zien (zie de trailer). We zijn naar de middag-editie geweest, om 4 uur ’s middags; een beetje een rare tijd, dus een keer niet voor maar na de bioscoop uit eten.

De film heeft bij mij geen goede indruk achter gelaten. Michael Moore heeft in feite een documentaire gemaakt over Bush en zijn akties voor en na 11 september 2001, de dag dat de Twin Towers aangevallen werden in New York.
Hij schildert Bush af als een lui, niet al te slim en besluiteloos iemand, en stelt allerlei ‘vreemde zaken’ aan de kaak zoals de familie van Bin Laden die zomaar het land uit mochten.
Alleen echte harde bewijzen komen er niet, en op gezette tijden zet hij beelden op een belachelijke manier aan elkaar, en zet er vreemde muziek onder. Vooral dat laatste maakte voor mij de boel erg ongeloofwaardig.

Ik ben blij dat ik de film gezien heb, maar ik werd er niet vrolijk van…

Gelukkig deed een Mojito bij De Arc wonderen zodat we redelijk vrolijk richting De Kroon aan het Rembrandtplein om wat te eten.