Florida dag 17

De wekker ging om 7:00, en dat is voor mij op vakantie toch wel erg vroeg. Maar het was voor een goed doel: nog 1 dag Disney voordat we vertrekken richting Nederland.
Om 7:40 waren we onderweg. De trip viel mee, en rond half tien stonden we voor ons hotel in Kissimmee – hetzelfde hotel van de eerste 7 nachten. Het is hier allemaal bekend, dus ontbijt bij het beste buffet dat we 2 weken geleden gevonden hebben: The Golden Corral.

Vervolgens hebben we drie Disney parken bezocht zoals de amerikanen Europa bezoeken: snel een paar hoogtepunten zien en op naar het volgende.
Het eerste park was Animal Kingdom – daar zijn we op safari geweest en hebben we de 3D film ‘It is tough to be a bug’ gezien. De film is meer dan alleen film – je voelt ook vanalles…
Het tweede park was The Magic Kingdom; daar hebben we de parade gezien (een relatieve korte parade van Disney figuren), en de nieuwe 3D film van Donald Duck. Erg grappig.
Toen op naar het derde park: Disney MGM. Bij toeval werd daar net de parade gehouden toen wij aankwamen, een parade met allemaal filmhelden. Vervolgens de 3D film met de Muppets (wat mij betreft de minst leuke), nog een paar attracties voor mij waar Herman niet in wil, toen nog een tour over
sets met special effects.
’s avonds zou in het MGM park om 8 uur nog een show zijn met licht en water, Fantasmic, maar er werd gewaarschuwd dat het wel eens snel vol zou kunnen zitten. We zijn er naar toe gelopen, en er was nog plek. En het was me toch een show, echt schitterend! Het was een live show met stukjes film tussendoor.
De stukjes film werden geprojecteerd op een ‘scherm’ van waternevel die werd opgespoten, een prachtige vondst.

Het avondeten hebben we gehad bij Ponderosa (hadden we ook al een keer ontbeten), half a la carte, half buffet.

Al met al een schitterende dag ter afsluiting van de vakantie, al was ik de hele dag behoorlijk moe en, zoals Herman het noemde, initiatiefloos…