Vakantie Moskou en St. Petersburg (1)

Vandaag zijn we (Vincent en ik) vertrokken van Schiphol naar Moskou voor een korte stedentrip naar Moskou en Sint Petersburg.
We zouden om 9:50 vertrekken, maar dat werd ietsje later. Het is een vlucht van 3 uur en 15 minuten die via de waddeneilanden, Denemarken en de zuidpunt van Zweden naar Moskou leidt. Het weer was uitstekend, en we konden alles zien liggen, een schitterend uitzicht!

Eenmaal geland moesten we ongeveer een uur wachten voordat we door de douane waren – dat ging zeer langzaam. Vincent timede ongeveer twee minuten per persoon, en met velen voor ons duurde dat dus even!
Vervolgens zijn we door de spits van Moskou naar ons hotel (de Belgrad) gebracht.

Na inchecken enzo wilden we nog even naar het Rode Plein, maar we moesten even wachten tot een flinke bui voorbij was.
Via ee leuke straat, de Arbat, zijn we richting het plein gewandeld, maar we strandden op een terrasje waar veel russen en russinnen bier zaten te drinken. Wij konden natuurlijk niet achter blijven…

Na het bier toch nog even naar het Rode Plein – iets minder indrukwekkend dan verwacht, en ook veel minder toeristisch dan gedacht. Maar het was dan ook al ergens in de avond.

Op de terugweg naar het hotel hebben we nog wat gegeten in de Arbat – in een soort zelfbedieningsrestaurant. Smaakte prima, glaasje rode wijn erbij. Alleen, dat glaasje rode wijn was duurder dan de hele maaltijd!

Ik heb er vandaag een erg verslavende hobby bij gekregen – het lezen en vertalen van het cyrillische schrift. Het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je eenmaal weet welke letter welke klank voorstelt, dan kun je woorden hardop oplezen, en regelmatig dan ook begrijpen. Je voelt je trouwens wel een klein kind dat net leert lezen: letter voor letter een woord spellen, en als je dan het hele woord gespeld hebt en hardop zegt, dan weet je wat er staat.
Neem nou het woord PECTOPAH – P spreek je uit als R, C als S en de H als N. Restaurant dus.