Indonesië 2023 – met de trein naar Kutoarjo

De dag begint vroeg, 5:15 de wekker want we worden om 6 uur opgehaald door een vriend van onze chauffeur Nanang. Nanang zelf is allang met onze koffers onderweg. Kwart over zes staan we op het station even later hebben we onze kaartjes. Nanang had ons daar gisteren vouchers voor gegeven en die moesten we inwisselen. De trein vertrekt 7:40, we zijn dus veel te vroeg.

Station Bandung heeft ongeveer 10 sporen, maar er gaan maar weinig treinen, die vóór ons rijdt om 6:55. En dat voor een stad met 10 miljoen inwoners.

De trein vertrekt precies op tijd en na ruim 5 uur komen we in Kutoarjo aan. Het was een prettige reis in de ‘eksekutif’ klasse met airco en zeer veel beenruimte. En uiteraard genieten van het uitzicht, in een stad staan de huizen zowat op het spoor, daarbuiten de uitgestrekte rijstvelden. Enige hikje in de treinreis was dat onze internet provider Nomad er enkele uren uit lag, maar dat loste zich vanzelf op.

Onze chauffeur haalt ons op bij het station en levert ons af bij het hotel in een dorpje aan de voet van de Borobudur. In het dorp is op zich weinig te doen, maar omdat de Borobudur daar staat komen er wel veel mensen. Morgen gaan wij er naar toe.

Verder vandaag lekker rustig aan doen en ook genieten van het hotel, het mooiste hotel tot nu toe.