Indonesië 2023 – waterballet in Singapore

Ons plan voor vandaag valt in het water. We wilden eerst naar het reuzenrad de Singapore Flyer en daarna door naar de Gardens by the Bay en eventueel naar de Cloud Forest. Maar het regent pijpenstelen, al lijkt het in de middag droog te worden.
Dus na noodles en curry als ontbijt gaan we onder de paraplu alvast onderweg naar het reuzenrad. Maar halverwege houdt het op met zachtjes regenen en schuilen we in een tunneltje. De verwachting wordt slechter en slechter, als het iets minder heftig regent vluchten we naar een cafeetje.

Het café blijkt in de National Gallery te zitten, als we zien dat het de komende uren blijft regenen besluiten we om de Gallery dan maar een bezoek te brengen.
‘Zijn jullie ouder dan 60 jaar?’ is de vraag die we krijgen, en dat bevestigen we schoorvoetend. Het levert wel een flinke korting op de kaartjes op.

We zijn gelijk de weg kwijt in het gebouw. Dit is een gebouw dat is samengevoegd uit het voormalig Supreme Court en de voormalige City Hall. Een deel van de totale ruimte bevat de kunst, een ander deel bestaat uit lege ruimtes en die verwijzen dan weer naar de oude functies, erg verwarrend. Maar uiteindelijk beginnen we het te begrijpen.
Ik ben niet erg onder de indruk van de collectie, enkele objecten boeien me maar het merendeel raakt me niet. Ik denk dat mijn mindset er ook niet naar was.

Als we aan het eind van de middag uitgekeken zijn, en de verwachting nog steeds regen is, gaan we naar één van de sauna’s in de buurt van Chinatown.

We komen in de toekomst vast nog wel eens langs Singapore, dan kunnen we het plan alsnog uitvoeren.