Indonesië 2023 – Via Istanbul naar Singapore

Drie jaar geleden hadden we het plan om een reis te maken naar Singapore en Indonesië. Helaas gooide in 2020 Corona roet in de vakantie en als alternatief hebben we toen een reisje naar Hamburg gedaan.
Ook in 2021 had Corona de overhand (we zijn wel naar Croatië en Gran Canaria geweest), en in 2022 was alles nog zo onzeker dat we ook toen niet naar Indonesië zijn gegaan, maar met Interrail op stap zijn geweest.

Maar dit jaar is het zover, we gaan eerst een paar dagen naar Singapore en dan door naar Indonesië voor een trip overland van Jakarta naar Bali – en ja daar zit ook een ferry tussen om van Java naar Bali te komen.

In de winter zijn we op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs geweest en zijn we in contact gekomen met Van Verre. Zij bieden reizen op maat aan, onder andere naar Indonesië.

Toen we eenmaal hadden besloten te gaan en een periode hadden bedacht hebben we alvast de vluchten geboekt, hoe langer je daarmee wacht hoe duurder ze worden.
Toen de vluchten geboekt waren hebben we Van Verre gevraagd een voorstel te maken voor een reis naar Java en Bali, daar hebben we nog wat veranderingen in aangebracht en vervolgens vastgelegd. Van Verre regelt voor ons de hotels en het vervoer in Indonesië.

Vandaag, 11 juli, begint de reis, eerst per trein naar Schiphol en vervolgens uren lang in de rij bij Turkish Airlines. De kofferband achter de balies werkt niet, alle koffers worden bij elkaar gezet, we hopen dat dat goed komt.
Als het vliegtuig op het punt staat te vertrekken zien we de airtags verspringen van de vertrekhal naar het vliegtuig, hoera, ze gaan mee.

Op Schiphol heb ik nog een nieuw speeltje gekocht, de AirFly. Die kan ik verbinden met mij Airpods, en die kan je koppelen aan het entertainment systeem van het vliegtuig. Kan ik met noise cancelling en in goede kwaliteit luisteren naar de films.

We hebben een tussenstop in Istanbul op het nieuwe vliegveld Havalimani, het is in 2018 in gebruik genomen. Het is gigantisch groot, taxiën na de landing duurt nog langer dan van de Polderbaan naar de gate op Schiphol.

Hier moeten we enkele uren wachten, om 2 uur vannacht vertrekken we naar Singapore.