Sneak Preview: The Butler

thebutlerIn The Butler kruipen Oscarwinnaar Forest Whitaker en grootheid Oprah Winfrey in de huid van butler Cecil Gaines en zijn vrouw Gloria. We volgen het leven van butler Cecil die gedurende drie decennia zeven Amerikaanse presidenten diende. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, die vanaf 1952 daadwerkelijk butler was van zeven Amerikaanse presidenten waaronder Richard Nixon, John F. Kennedy en Ronald Reagan. De regie ligt in handen van Lee Daniels, die eerder verantwoordelijk was voor tweevoudig Oscarwinnaar Precious.

The Butler is een prachtige en indrukwekkende film over het einde van de slavernij en onderdrukking van de zwarten, een 8.5. Vincent geeft een 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *