Sneak Preview: The Fifth Estate

fifthestateIn The Fifth Estate volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers onmiddellijke bekendheid en transformeerde de informatiestroom van media. In de film over de controversiële website schitteren Benedict Cumberbatch (als Julian Assange) en Daniel Brühl (als Daniel Domscheit-Berg), Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander en de Nederlandse Carice van Houten.

De film The Fifth Estate krijgt van ons beiden een zes; afwisselend sterk en zwak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *