Sneak Preview: Thérèse Desqueyroux

thereseFrankrijk, eind jaren ’20. Vrolijk en vrij van geest trouwt Thérèse (Audrey Tautou) met haar buurman Bernard Desqueyroux (Gilles Lellouche), waarmee ze het land van twee families tot één groot landgoed maakt. Bernard tolereert de sterke wil van zijn intelligente vrouw, maar hij kan niet voorkomen dat Thérèse zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Het saaie leven op het platteland en de middelmatigheid van haar man wakkeren dromen over Parijs aan. Dromen over meer inspiratie, cultuur en uitdaging. Een wanhopige poging haar lot te veranderen loopt echter verkeerd af. Ze verliest niet alleen haar gezicht voor beide families, maar ook haar laatste hoop op vrijheid. Thérèse D. brengt de hartverscheurende lijdensweg van een ijzersterk karakter ontroerend en meeslepend in beeld. Berlijn- en Cannes winnaar Claude Miller overleed op 4 april 2012. Zijn laatste film Thérèse Desqueyroux werd geselecteerd als slotfilm van het Festival de Cannes.

Bij film Thérèse Desqueyroux zijn Vincent en ik beide in slaap gevallen. Ik geef een 3, Vincent een 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *