Sneak Preview: Trouble With The Curve

Decennia lang was Gus Lobel (Clint Eastwood) een van de beste honkbalscouts, maar nu gaat zijn leeftijd hem toch parten spelen. Maar Gus, die aan het geluid van de tik kan horen wat voor worp het was, weigert op de bank plaats te nemen. Toch heeft hij geen keus. Het management van de Atlanta Braves gaat twijfelen aan zijn beoordelingsvermogen, helemaal nu een van de grootste talenten gecontracteerd kan worden. De enige die Gus nog kan helpen is degene die hij zelf nooit om hulp zou vragen: zijn dochter Mickey (Amy Adams). Mickey werkt op een groot advocatenkantoor in Atlanta en heeft maar één doel voor ogen: zo snel mogelijk partner worden. Ze was nooit echt close met haar vader, die er na de dood van haar moeder als opvoeder alleen voor stond. Volgens Mickey heeft Gus maar één grote liefde: Honkbal. Tegen beter weten in, en ondanks de bezwaren van Gus, gaat Mickey met hem mee naar North Carolina, voor waarschijnlijk zijn laatste trip als scout. Om zijn baan te redden, zet ze haar eigen carrière op het spel. Voor het eerst in jaren trekken ze samen op en ontdekken ze waarheden over hun verleden en heden. Waarheden die hun toekomst kunnen veranderen. Johnny Flanagan (Justin Timberlake) is een rivaliserende scout die zijn zinnen heeft gezet op de functie van stadionspeaker en op Mickey. John Goodman speelt de rol van Pete Klein, een oude vriend van Gus en tevens zijn baas. De rol van Phillip Sanderson, de adjunt-directeur scouting van de Atlanta Braves, wordt vertolkt door Matthew Lillard. Oscar-winnaar Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Unforgiven), Oscar-genomineerde Amy Adams (The Fighter, Doubt, Junebug) en Justin Timberlake (The Social Network, Friends with Benefits) spelen de hoofdrollen in Trouble with the Curve, het regiedebuut van Robert Lorenz, de productiepartner van Clint Eastwood.

Trouble with the Curve krijgt een 6, uitstekend acteerwerk van de sterren maar zonder een goed verhaal wordt het niks. Geen V. vanavond.