Sneak Preview: Lawless

In Lawless, een sfeervol misdaaddrama van regisseur John Hillcoat (The Road), besluiten de drie Bondurant-broers (Shia LaBoeuf, Tom Hardy en Jason Clarke) tijdens de drooglegging in de jaren ’20 een illegale drankhandel op te zetten, wat al snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeit. Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van zowel corrupt special agent Charlie Rakes (Guy Pearce) als lokale crimineel Floyd Banner (Gary Oldman). Lawless is opgenomen in de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2012, en is gebaseerd op waargebeurde feiten, zoals beschreven in het boek ‘The Wettest County’ in the World van Matt Bondurant, kleinzoon van Jack Bondurant.

De film Lawless krijgt een dikke 7, mooie sfeer, mooi gespeeld, mooie tijdgeest. Vincent geeft een zeventje.