Sneak Preview: Killing Them Softly

Wie in New Orleans een illegale pokerwedstrijd overvalt weet zeker dat hij niet gepakt wordt – of niet waar hij aan begint. Want wie er ook met een shotgun de geheime gokhal van Markie Trattman (Ray Liotta) binnenliepen, ze krijgen gegarandeerd Jackie Cogan (Brad Pitt) achter zich aan. Die denkt eerst dat Trattman het – wederom – zelf in scene heeft gezet om wat meer te verdienen, maar zijn oog valt al snel op twee sukkels. De werkloze Frankie (Scoot McNairy) en Russell (Ben Mendelsohn) wisten duidelijk niet waar ze aan begonnen. De enige kans die ze hebben is dat de ingevlogen huurmoordenaar Mickey (James Gandolfini) te druk is met drank en hoeren om op tijd in actie te komen. Cogan kan zijn opdrachtgever (Richard Jenkins) niet aan het lijntje houden en besluit met frisse tegenzin zelf het vuile werk te doen.

‘Killing Them Softly’ krijgt een 6.5 – het was hoger geweest als ik de verhaallijn gesnapt had. Uitstekend geacteerd. Vincent geeft een 7.