Sneak Preview: Ruby Sparks

Na het success van Little Miss Sunshine, komt regisseurs duo en echtpaar Jonathan Dayton en Valerie Faris terug met de romantische comedy Ruby Sparks. Calvin (Paul Dano) is een worstelende schrijver die op zoek is naar een nieuw onderwerp voor zijn volgende boek. Aangemoedigd door zijn psychiater (Elliott Gould) gaat Calvin aan de slag met het creëren van zijn droomvrouw. Wanneer zijn ‘Ruby’ (screenwriter en Dano’s off-screen vriendin Zoe Kazan) daadwerkelijk verschijnt in zijn appartement, stapelverliefd op hem en exact zoals in zijn dromen, is Calvin totaal verbouwereerd. Ruby Sparks is een hartverwarmende komedie, met onder andere Paul Dano, Zoe Kazan, Antonio Banderas en Annette Bening. Een verhaal over schrijvers met een ‘writer’s block’, fantasie en de onverwachte hindernissen die we in het leven tegenkomen bij het bereiken van onze doelen.

De film Ruby Sparks krijgt een 6.5. Uitstekende vrouwelijke rol, maar verhaal eindigt slapjes. Vincent geeft een 7.