Tikibadbezoek met Wouter en Casper

Zo nu en dan moeten leerkrachten bijgeschoold worden – en dat gebeurt niet altijd in de vakantie maar ook tijdens schooldagen. Vandaag hebben de leerkrachten van de basisschool van Wouter en Casper een studiedag, of ik me een dag met de jongens wil vermaken. Ik heb de jongens gevraagd wat ze met me zouden willen doen, na een dagje nadenken kwam het antwoord: het Tikibad in Duinrell.

Daar zijn we dus naar toe geweest. Het Tikibad staat op het terrein van Duinrell, je moet een kaartje kopen voor het park Duinrell en vervolgens per uur nog bijbetalen voor het gebruik van het Tikibad. We kiezen voor 4 uur – geen idee of we het vol houden, we zien wel.

Het Tikibad heeft ongeveer een kilometer (!) aan glijbanen, verdeeld over milde, snelle en supersnelle versies. We hebben ze allemaal gedaan:

‘; ?> Blits
Een lekkere snelle baan.
‘; ?> Flits
Begint zeer steil! Erg leuk om te doen, we hebben hem meerdere keren gedaan.
‘; ?> Cannon ball
Kort maar krachtig; ook vaak gedaan.
‘; ?> Cycloon
Mijn favouriet: je begint met een snelle glijbaan en komt daarna bovenin een trechter terecht. In die trechter draai je nog een aantal rondjes waarbij je langzaam naar beneden zakt en uiteindelijk door het gat onderin in het water valt.
‘; ?> Family Slide
Voor ons erg saai – bedoeld voor families met kleine kinderen die op schoot mogen.
‘; ?> Super Slide
Iets sneller dan de family slide, maar nog steeds niks voor ons. Te saai.
‘; ?> Moonlight
Deze is ook erg leuk, ook meerdere keren gedaan. Je gaat naar beneden op een band in de vorm van een acht, je kunt er met zijn tweeën op zitten. De baan zelf is erg donker – geen idee over wanneer welke bocht komt.
‘; ?> Starfright
Lijkt erg veel op de Moonlight, maar dan iets minder spectaculair.
‘; ?>

‘; ?>

Pelikaanduik
Wow, korte glijbaan hoog boven het water. Je maakt een flink stuk vrije val. Leuk om te doen, alleen kreeg ik elke keer zeer veel water in mijn neus en dat sloeg op mijn voorhoofdholtes en oren. De jongens hebben hem iets vaker gedaan dan ik.
‘; ?> Tyfoon
Supersnelle glijbaan met lekker wat G-krachten.
‘; ?>

‘; ?>

X-stream
Alweer een zeer bijzondere ervaring: je staat in een hokje, druk op een knop en de bodem valt onder je weg. Na een stukje bijna vrije val wordt de glijbaan horizontaal en stopt het alweer. Het is kort maar erg heftig.
‘; ?> Lazy river
Ooh, heerlijk uitrusten op een band; laat je door de waterstroom meeneme en doe even lekker niks.

Ik vond het een geweldig idee van Casper en Wouter, ik wil nog wel een keer (en de jongens ook ben ik bang).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *