Maarten en ik naar Walibi

Hoeveel attracties kun je op een dag in Walibi doen? Maarten en ik gaan op onderzoek.

Maarten, mijn oudste neefje, zit al in de tweede klas van de middelbare school terwijl zijn jongere broertjes nog op de basisschool zitten. Dat betekent dat Maarten een week langer vakantie heeft dan zijn broertjes; of ik in die week Maarten een dag onder mijn hoede wil nemen. Dat wil ik wel, maar dan moeten we natuurlijk wel iets leuks gaan doen; het wordt een dagje Walibi!

Het plan is om zo vroeg mogelijk in het park te zijn, en zo veel mogelijk attracties te doen. Om kwart over tien ’s ochtends zijn we er en kan de pret beginnen.

Aan het eind van de dag blijken we de volgende 10 attracties gedaan te hebben:

‘; ?> Goliath
Het is nog rustig in het park, en we kunnen zo doorlopen naar de Goliath, de grootste achtbaan van het park. Helaas besluit het personeel net om een extra wagen in te zetten; op zich prima maar het duurt even voordat dat geregeld. Daarna genieten van het steile begin en de snelheid!(Nee, ik heb geen van de filmpjes zelf gemaakt)
‘; ?> Space Shot
Met een enorme vaart omhoog geschoten worden gevolgd door een val naar beneden. Heerlijk!
‘; ?> Robin Hood
De houten achtbaan van Walibi. Dat merk je vooral aan het geschud, er zit nauwelijks een mooi vlak stukje in deze baan. Het is wel een lekkere lange achtbaan en als je uitstapt heb je echt het gevoel dat je iets heel wilds gedaan hebt.
‘; ?> Sky Dive
Wow, dit is echt bijzonder. Maarten en ik moeten een soort schort om doen die als ligmat dienst doen. Achter onze ruggen worden touwen vastgemaakt waaraan we vervolgens 54 meter boven de grond gehesen worden. En dan komt het moment dat je los gelaten wordt – we vallen met dik 100 kilometer per uur naar beneden! Dan voel je dat je aan een touw hangt en denk je: gelukkig… Wat een waanzinnig gevoel als je los gelaten wordt; en wat een uitzicht.Voor deze attractie moet je wel bijbetalen, maar het is het meer dan waard.
‘; ?> El Condor
De rijen worden al wat langer, hier moesten we toch zeker een half uur voor wachten. Toen we uiteindelijk bij het instapgedeelte aan kwamen bleek de rij voor de voorste stoeltjes helemaal niet zo lang, we sluiten in die rij aan. Ik denk dat we 2 rides moesten overslaan omdat we in de voorste stoeltjes wilden; dat viel dus best mee.
En het was de moeite waard, heerlijk om voorin te zitten – of is het hangen? De rails is boven je, je benen hangen vrij in de lucht.
Zalig, zeker voorin!
‘; ?> Crazy River
Een echte water-achtbaan met zelfs een stuk achteruit varen. Op het eind een flinke val waarbij je gegarandeerd nat wordt.
‘; ?> Speed of Sound
Een erg snelle achtbaan. Je wordt achteruit omhoog getakeld en vervolgens losgelaten waarna je na een aantal loops weer omhoog gaat en helemaal naar boven getrokken wordt. Dan doe je dezelfde baan nogmaals, maar dan achteruit. Alweer een heerlijke ride!
‘; ?> Rattle Snake
Hmm, foutje eigenlijk, dit is een kinder-achtbaan. Niet echt spannend.
‘; ?> The Tomahawk
Hier moet je wel tegen kunnen, draaien en schommelen tegelijk. Maarten en ik genieten ervan!
‘; ?> El Rio Grande
Als laatste nog maar een keer nat worden, varend over een wild-water-baan.

We hebben dus 10 attracties gedaan. ’s ochtends konden we overal snel in, maar ’s middags was het toch wel flink in de rij staan. Ach, we hebben ons uitstelend vermaakt en daar gaat het natuurlijk om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *