Sneak Preview: Adem

Tom (Stef Aerts) en Lucas (Maarten Mertens) zijn broers en lijden aan dezelfde genetische ziekte die hun longen langzaam sloopt.

Tom worstelt met zijn korte levensverwachting en hangt rond met een bende tuig uit zijn buurt. Tijdens zijn zoveelste verblijf in het ziekenhuis ontmoet hij Xavier (Wouter Hendrickx – De helaasheid der dingen), die lijdt aan dezelfde ziekte als hij maar die zich gedraagt als een topatleet. Zijn levenslust straalt af op Tom en de twee worden vrienden. Xavier is een onverbeterlijke optimist, zelfs wanneer zijn vriendin Anneleen (Marie Vinck – Loft) hem verlaat. Tom valt op zijn beurt voor de eigenzinnige Eline (Anemone Valcke) die al maanden in een quarantaine kamer zit. Ze kunnen elkaar niet aanraken, maar worden toch verliefd op elkaar. 

Dan overlijdt Tom’s broer Lucas tijdens een longtransplantatie. Tom, ontroostbaar door dit grote verlies, verschuilt zich bij zijn ruige vrienden, ontloopt Xavier en breekt met Eline. Maar het duurt niet lang voordat hij opnieuw het pad kruist van Xavier, die hem zijn passie voor het leven probeert terug te geven… Adem, geproduceerd door de makers van Aanrijding in Moscou, is een meeslepend, romantisch, grappig en hartverscheurend drama over weinig tijd hebben en niets willen missen. 

De film kreeg op internationale filmfestivals zeer positieve kritieken en won diverse prijzen.

De film ‘Adem’ krijgt een ruime zes, de tweede helft en vooral het einde maakt veel goed. Vincent geeft een 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *