Sneak Preview: The Lincoln Lawyer

Mickey Haller (Matthew McConaughey) is een populaire advocaat met een opvallende werkplek. 

Vanaf de achterbank van zijn Lincoln sedan houdt hij contact met zijn louche clientèle. Het gaat prima met zijn carrière en zijn dubieuze klantenkring, maar hij wacht op die ene grote zaak. Dan ontmoet hij Louis Roulet (Ryan Philippe), een vermogende, knappe vastgoedhandelaar uit Beverly Hills. 

Roulet wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. De schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot. De klantenkring van de advocaat bestaat uit het uitschot van de samenleving, geen andere advocaat uit de omgeving die voor hen wil pleiten. Oplichters, motorbendes, dronken automobilisten; als het echt misgaat weten ze Mickey Haller in zijn Lincoln altijd te vinden. 

Dus als Haller voor de verandering wordt ingeschakeld door een goed betalende cliënt uit Beverly Hills, kan hij zijn geluk niet op. Zijn nieuwe klus blijkt alleen niet het makkelijk cashen waar hij op had gehoopt. Mickey wantrouwt Roulet en zijn geweten begint voor het eerst op te spelen. Hij besluit zich in Roulet’s verleden te verdiepen en ontdekt dat zijn klant contact zoekt met zijn ex-vrouw Maggie (Marisa Tomei) en dochter. Dan weet Mickey dat hij te persoonlijk betrokken raakt bij de zaak.

The Lincoln Lawyer krijgt van mijn een zeven, het verhaal is een beetje traag maar wordt wel steeds spannender. Vincent geeft een 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *