Sneak Preview: The Way Back

The Way Back, van regisseur Peter Weir, is gebaseerd op ware feiten over een barre voetreis naar vrijheid.

In dit epische drama, met in de topcast onder anderen Ed Harris, Colin Farrell en Saoirse Ronan, staat overleven en doorzettingsvermogen centraal. Nadat een groep gevangenen ontsnapt uit een Russisch kamp kunnen ze niets anders dan doorlopen, dwars door ijzige kou en ondraaglijke hitte. Het wordt een gevecht tegen de extreme elementen en tegen zichzelf. Valka (Colin Farrell), Janusz (Jim Sturgess), Mr. Smith (Ed Harris) en hun reisgenoten vormen een groep van zeven dappere gevangenen, jong en oud, die zijn ontsnapt uit een Siberisch Sovjet werkkamp in 1940.

Nadat het ze is gelukt te ontsnappen uit het kamp staat hen een lange, barre tocht te wachten. Ze ontdekken wat echte vriendschap betekent en zoeken voordurend bij elkaar de kracht om per voet meer dan 6.400 km af te leggen. De reis voert de groep door het koude Siberiƫ, de hete Gobi woestijn en het bergachtige Tibet.

The Way Back is gebaseerd op het boek The Long Walk van Slavomir Rawicz.

De film The Way Back krijgt van mij een zeven, indrukwekkend maar te traag. Vincent: een 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *